lördag 27 oktober 2012

Tagla armband

Syfestivalen, bästa tillfället att testa nya saker och lära sig. Jag besöker alltid Rosa Kompaniet. I år taglade vi armband med olika läderband. Ursnyggt, ganska enkelt och mycket effektfullt. Tänk så många variationer du kan göra.
Genom att välja olika dimensioner av läderbanden får du olika armband. Jag valde en kraftigare storlek och blandade glas- och metallpärlor.

Taglat läderarmband

Armband av fiskskinn

Det mest coola under Syfestivalen var ju ändå 2Stenar och en workshop att göra armband av fiskskinn. Garvat fiskskinn i olika färger, allt från lax, aborre och havskatt. Supersnyggt och kul att jobba med. Vi limmande fast skinnet på metallstommar. Du kan även dekorera skinnet före limning genom att sy fast stenar och pärlor.
Resultatet är FAB.

Färdigt armband, havskatt i silver
Skinnet limmas på metallstomme

Syfestival oktober 2012

Lite sen med uppdateringarna är jag, men nu brakar det loss.
Alltid alltid, såklart är jag på Syfestivalen Älvsjö, Stockholm International Fair.

En stor mässa fylld av pärlor, pyssel garner, tyg, hantverk och, min gissning, 99% kvinnor.
Först - inspiration. Ull, garner, pärlor, folkliv och ett glas vin.
Resultatet blev två färdiga armband, kompletterande inköp för att göra fler armband, kit för att göra kakafat i våningar och massor av lycka.

Härliga garner

Broderade kuddar


Pärlor i långa rader

Resultatet

Inspiration - afternoon tea

Inspiration hittar du överallt. Det är bara att titta. Stockholm Tea & Garden är ett supermysigt ställe där du kan inta ditt afternoon tea och sitta ned i härlig miljö. Porslin virkade kuddar och gudomliga scones.
Jag vill lära mig virka på riktigt. Ska bara....

Virkade kuddar


Drick ditt te med stil



Inspiration - Artipelag

I september besökte jag Artipelag, ett helt fantastiskt muséum utanför Stockholm. Utställningarna förändras över tid och denna inspiration kommer från "Platsens själ" som visades juni-september 2012.

Bara lokalen och miljön runt om är inspirerande. Ljuset, byggnaden och de väl genomtänkta detaljerna. Som att låta berget komma in i lokalen, ljuset genom fönstren som gör fönstren till egna konstverk.
Mycket njutbart, bra upplevelse och gott kaffe. Tips är att boka en egen guide, det höjer verkligen upplevelsen.

Ljus i rum, kaffe med dopp, ljusdioder bild

Stad av ljus, utsikt från tak, berg i rum