lördag 31 januari 2009

Mer örhängen


Här är nya och gamla favoriter. De gröna och blå-svarta är gjorda på samma sätt med stor örhängeskrok samt den rosa-röda gamla favoriten med facettglaspärla och snäckskal. Formen ger en känsla av vindruvsklase tycker jag. De gröna och blå-svarta pärlorna har jag köpt på Pagoni.se, butik i Övik - Lasarettsgatan 9, och de röd-rosa och snäckskalen är inköpta på Sirlig.se, butik på söder i Stockholm - Högalidsgatan 36A.
Med på bilden finns även blå och mjölkvita swarowskiörhängen. På bilden framgår inte den fantastiska lystern i swarowskipärlorna.
Många fina färger och storlekar på "swarre" finns på Perlehuset, (Perlehuset.no), fysisk butik på Frejgatan 6, Stockholm.

Örhängen - månadens grej


Har gjort några nya örhängen. Enkla modeller som dessutom tål ett och annat ryck från små bebishänder. Testade nickelfri metall, örhängeskrok från Pagoni.se (art.nr OR-M-FAST). Fungerar!! Jag är nämligen nickelallerisk. Du får 10 par för 8 kronor. Öglan är ganska stor vilket är snyggt. Har trätt pärlor på hatt pinne och avslutat med en pärlatt i metall.

Här i favoritfärgen grönt. Rund ljusgrön "krackelerad" glaspärla och en "donut" i starkare grönt.

lördag 17 januari 2009

Världens vackraste halsduk


Äntligen. Efter 25 år har jag äntligen stickat klart min halsduk. Det vill säga, jag har inte stickat på 25 år, men så i höstas köpte jag världens vackraste garn. Nu är min första halsduk klar.
Måste öva mer. Måste köpa mer garn. Måste lära mig sticka sockor. Också. Det är så rogivande att sticka. Sitta i soffan, lägga upp benen på divanen, tända läslampan.

My crazy tishörts






Aj lajk cräjsy - t-shirts med tryck som jag gör med textilfärg och schabloner av maskeringstejp. Detta ger ett lite kul, knasigt typsnitt. Här är hårdrocks t-shirts - Iron Maiden och Whitesnake.
Beställat av brorsan och hans kompis. Injoy.



söndag 11 januari 2009

Nya fot/skosmycken


Till nyåret pysslade jag ihop detta enkla men så eleganta fot/skosmycke. Silverlurexband ca 1 m, påsydd glaspärla med silverkant. Voila! Ett smycke. Tog bandet två varv runt vristen. Matchade fint till mitt swarowskihalsband. Glas- och mjölkfärgade swarrar tätt kring halsen.
Det är "mammaledigdiamanter" det. Big time!!